Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Thursday, June 9, 2011

I'm Off

Assalamualaikum... disini saya ingin menyatakan bahawa saya akan hilang selama seminggu, daripada penulisan di blog (ceh, bajet org baca lah entry ko tu, -.-"). Sebenarnya banyak perkara saya ingin kongsikan dalam blog ini. Namun saya ada pelbagai perkara perlu disiap dalam beberapa hari ini, jadi saya nak off seminggu dari menulis Blog. Namun selepas seminggu, insyaAllah saya akan kembali berblog.

perasan sibuk..
Diantara perkara yang saya mahu selesaikan ialah, membuat komik 9 muka surat tu. Saya baru first time buat komik 9 muka surat, dalam bahasa Inggeris pulak tu, jadi ia agak lama untuk disiapkan. Jadi untuk memendekkan masa untuk menyiapkan, saya perlu kurangkan perkara lain. Supaya saya lebih fokus pada sesuatu perkara. Saya ni jenis slow worker, jadi rasanya jalan inilah yang terbaik.

Saya juga jenis yang slow dalam menulis. Kalau nak tulis satu-satu entry, saya perlu buat peta minda dulu. Saya tak pandai menyusan kata-kata yang indah, dan lemah dalam penyampaian. Kalau saya menulis sambil buat komik, saya akan mengambil masa yang lama, untuk menyiapkan. Karang nanti, menulis tak jadi, komik pun tak siap. Bak kata pepatah, yang dikejar tak dapat, yang digendong keciciran, (entah betul entah tidak apa yang aku tulis ni, huhu). Jadi kalau sesiapa yang blogwalking kat sini, bolehlah baca entry yang sebelum-sebelum ni yang saya tulis.
Ni ha, saya suggestkan link-link dalam blog saya.


Entry berbentuk pandangan/pendapat


Entry berbentuk Perkongsian/Nasihat untuk diri sendiri (dan org lain juga)

Entry karya Komik dakwahku

Entry Puisi yang entah pape....

Entry Berbentuk Ilmiah

Saya tidaklah bagus dalam penulisan, cuma mahu sampaikan apa yang saya faham, dan untuk menegur diri sendiri. Kalau nak jenguk-jenguk blog diari saya pun boleh, tapi jangan follow pulak. Selamat membaca entry2 picisan saya..

Jika ada sumur di ladang,
Saya minta izin untuk mandi,
Kalau saudara ada kelapangan,
Sudi-sudilah datang komen lagi,

(haha, pantun x kena rima) Semoga apa yang kita buat, di bawah dilingkungan syarak, sehingga bertemu lagi.. take care garnier....

P/s: tak sabar nak share komik baru tu disini.... :)

3 comments:

tqaroslan said...

slm.
kebetulan, saya pun akan berehat. :)

ni entri terakhir saya.

teruskan berdakwah..wslm

.::: mr IQ :::. said...

Adoi... Dan 6 org vote bosan utk entry ni... Hahaha

Terima kasihlah sebab vote, at least sy tahu apa reaksi korang bila baca entry macam ni....

Maaf, x bleh nak post entry baru sebab broadband x leh guna lagi buat masa ini. Pasal komik tu dah siap. Cuma x upload lagi. Asif sangat2.

Ruqaiyah Hmy said...

huh, sy rasa berguna, sbb plg kurang ada idea untuk mulakan buat komik..huhu..buat peta minda...dat's good..huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget