Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Tuesday, October 19, 2010

Komik: Kisah Seorang Tua Bersama 3 Orang Anaknya.

18 comments:

PeranTau_89 said...

ko lukis ke bal??

.::: mr IQ :::. said...

Pemilik blog ni la yang lukis... skrip amik kt bku haluan...
belum ada dipasaran.. huhuhu

adnan5249 said...

gempak la cita ni ... ana pun nak lukis gak la letak dalam blog ana

Anonymous said...

seronok baca post ni
bermakna sungguh mulanya tak perasan ngan krekter 3 adik beradik kat atas dah baca habis baru sedar.
tak dinafikan kebanakan manusia karang ni lebih mengejar harta dan lebih mementingkan anak isteri.
bagi saya ketiga adik beradik ni amat penting ya lah kalau tak da harta macam na kita nak lebihkan ibadat kita, dengan erti kata lain kita menyumbang kepada islam kalau kita tak da harta benda susah juga,
sebagai contoh nak p program kena da duwit nak tambang, nak bina sekolah ataupn bangunan lain untuk kegunaan islam kena ada duwit betul tak?

tentang istri dan anak2 plak kita amat perlukan mereka ini yalah kita nak kembangkan jenerasi muslim yang unik kena da pemuda takkan nak harapkan golongan vetren jak, semangat golongan ini ngan golongan muda lain.
nak lahirkan pemuda kenalah da keluarga.

dan adik yang terakhir, kita kena ingat lebihkan lah ia dari segala sudut, kerana ia yang menjadi titik tolak kita kat akhirat.

saya pn hanya tau cakap jak, sama2 la kita ingat memperingati......

mR....S

NJ said...

Waa..Abg iqbal pandai lukis la..Best2 cerita ni.

Syed Ahmad Fathi said...

oo.ana pernah baca versi bkn komik.

brohamzh said...

Bagus konsep yg anta ketengahkan. Simple, mudah dan ringkas tetapi kesannya - MasyaAllah membuatkan ana terkesima.

Anta boleh sebarkan dakwah melalui ini. - Takbir!!

.::: mr IQ :::. said...

insyaAllah...

Orang Kampung said...

menarik cerita ni..
aku sgt sukakannya..

sicomot-comel said...

cerita yg menarik ! ^^,
scc sukeee

Mastura Mohd Yusuf said...

sangat menarik! tersentuh :'(

Adibah Ishak said...

cara kreatif sebarkan dakwah..smart! keep it up mr IQ.. n semoga anda terus mencuba utk senyum..kalau boleh biar lah dari hati :) thanks utk entri yg menarik..

Nur Farhana said...

Assalamualaikum..

Wah akh kreatif dlm berdakwah melalui seni ya^_^

bermanfaat dan menarik!~
Teruskan ya..

Nurhafiza said...

As-salam...

Cantik susunan kata dan pengajaran d sebaliknya...

Abdullah Ammar Al-Jitrawi said...

Slm.. software apa y awk guna nk lukis kartun??

.::: mr IQ :::. said...

lukis pakai tangan je... pastu scan, edit la pakai photoshop.... itu je..

Abdullah Ammar Al-Jitrawi said...

hmm.. if only i had photoshop.. XD life wud be simpler.. hehe

Ruqaiyah Hmy said...

serius best, huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget