Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Saturday, December 4, 2010

Komik: Percuma?

Jom baca komik....
Percuma?
ini yg sudah diedit


kisah ini dipetik dari buku Haluan. Dikomikkan oleh Mr-IQ...
p/s: Lama dah buat ni... balloon dialog menggunakan teknik copy n paste (yg betul2 punya copy paste).  Time tu (lepas SPM) masih takde scanner dan x reti guna adope photoshop lg.. huhu.. Sebenarnya komik ni dibuat untu adik halaqah kat Taman Islami dulu... Tapi apa salahnya publish di blog.... (post ni juga akan dihantar ke slot Komik saya)
Kalau nak tengok komik yg asal (yg guna teknik copypaste tu), sila tekan READ MORE...


kalau x nampak tulisan, sila besarkan...

.::Semoga dpt mengambil sedikit pengajaran::.

10 comments:

gen13's peers said...

:'( nice.. very nice..
boleh dikongsikan dengan yang lain..?
sumber akan dinyatakan, insyaAllah..
btw, thanks.. may Allah bless you..

.::: mr IQ :::. said...

insyaAllah boleh... silakan... tp jgn lupa copy rightnya... :)

Aku_Insan said...

tak nampak..hmm

.::: mr IQ :::. said...

sila tekan kat gambar tu... nanti dia besarlah...
x pe... lain kali ana try edit dialog tu balik..

HaDi said...

Salam...

Nice post...
Mantap...=)

gen13's peers said...

insyaAllah..
takkan dilupakan..
nanti akan di'link'kan ke sini..
may Allah bless you..

Tunduk Mengalah said...

comel ;) oh...dan bererti ;)

- rusydee artz

ShakRoil said...

btol tuh! ibu kita tak mengharapkan apa-apa dari kita.. tapi kita yg lebih2.. hm.. oh ibu!

ShakRoil Entertainment

Miss Hamilicious said...

wah ! pasni tayah beli komik dah.. bace sini je ! heeee

ghost writer said...

nice trying...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget