Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Saturday, September 29, 2012

Komik: M PANGKAH

Sy tak mampu meng'udpade' blog secara konsisten. Kerana pengurusan masa saya agak lemah. Tanpa memanjangkan cerita, sy telah buat satu komik. Ia adalah komik yg temanya ialah Brother. Asalnya kisah hubungan antara adik dan abang. Saya pernah buat yg pertama, yang bertajuk "taqwa" (klik utk membaca komik itu).So, Enjoy.. (pendek je pun, huhu)
******************************************************************
pelukis: Mr IQ
tajuk: M Pangkah


 Ketika kamu seronok makan makanan di Mc Donald, ada saudara kita di palestine sedang sensara dan merana. Tergamak kita mengutamakan citarasa perut kita berbanding darah dan nyawa mereka. Malulah kalian-malulah kalian-malulah kalian. Allah tidak tanya apa yg telah kamu buat itu berkesan, tp Allah akan tanya, apa usaha kamu utk membantu mereka disana. (disamping doa kita)
**************************************************************

Setelah lama memerhati beberapa stail lukisan seperti pelukis Meow dan Annur, pelukis yang bernama Nik Wafdi dan pelukis yang bernama Lambok, sy cuba memperbaiki stail lukisan saya supaya lebih menarik dan lebih hidup (karekternya). Komen dan teguran drp anda sangat2 lah digalakkan dan dialu2kan.
sekian Wassalam

3 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

X per kalau x slalu update. Tetap bkunjung ke sini.

kanben said...

alamak baru tahu psl blog tuan.menarik.I'm following.

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget