Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Friday, October 12, 2012

Komik: AJAIB

Alhamdulillah, siap jugak komik yg ketiga utk siri Brother. Moga-moga ia dapat memberi input yg berguna buat kalian (dan sy sendiri)

Pelukis: MR IQ
Tajuk: Ajaib

klik utk tumbesaran yg senang utk dibaca

Merasai Dengan Hati, Memikirkan dgn Akal.
Pandanglah alam ini dgn sebenar-benarnya. Pandanglah dengan mata hati, bukan sekadar secara kasar. Allah telah hamparkan segala kenikmatan dan kesenangan buat kita, mengapa kita masih terleka dan melakukan maksiat? Moga-moga setiap saat, kita merasai kesyukuran dalam diri kita. Moga setiap detik dalam hidup kita, kita menjadi hambaNya yang taat.

4. Dan di bumi ini terdapat bagian-bagian yang berdampingan, dan kebun-kebun anggur, tanaman-tanaman dan pohon korma yang bercabang dan yang tidak bercabang, disirami dengan air yang sama. Kami melebihkan sebahagian tanam-tanaman itu atas sebahagian yang lain tentang rasanya. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang BERFIKIR.
~Ar Ra'd~

Sekian dari sy, Mr IQ.. wassalam..

diambil dari FB Nik Wafdi
.::dari trip Ganu, bersama cinta::.

5 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

semau perkara yg dilihat semuanya berdasarkan persepsi kita, fikiran kita.
andai sesuatu itu hitam, tapi kita nampak ianya putih dan kita tetap kata ianya putih. tiada siapa yg boleh ubah persepsi tu melainkan diri kita sndiri.

ROJAK said...

andaikata sesuatu itu hitam tapi kita kata putih bermakna kita buta warna atau buta hati kalau tak boleh terima hakikat perbezaan antara hitam dan putih.

Ckin Kembaq said...

terbaik. =)

Aida Omar said...

Gunakan fikiran yang Allah anugerahkan ini pada jalan yang benar.. setiap apa yang Allah ciptakan mempunyai 1001 kebaikan :)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

sy pun pernah kata kat diri... Allah sgt bijak.. semua kejadiannya sungguh teliti dan tiada cacat celanya.. Subhanallah.. salam aidiadha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget