Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Monday, March 12, 2012

Komik: Taqwa.

Tajuk: Taqwa
Pelukis: mr IQ


Komik ni sebenarnya dibuat untuk satu majalah. Tapi atas tidak dpt kosisten dalam melukis komik, saya telah menarik diri. Jadi, disebabkan majalah itu tidak gunakan komik saya ni, jadi tidak salah kalau saya letak dalam blog. hehe.

Komik ni agak boring sebab banyak dialog. Takpe la, moga-moga bermanfaat untuk anda.

Dikesempatan saya mengupdate blog ini, saya ingin menjemput anda sekalian (yang belajar di IPT/IPTS yang berada di kawasan Selangor, Kuala Lumpur, Melaka, dan Negeri Sembilan) ke Seminar Kesejahteraan Mahasiswa (SKEMA). Pada 18 haribukan 3, hari Ahad. Mari sama-sama memeriahkannya. :)

Tarikh: 18 Mac 2012, Ahad
Masa: 8.00pagi hingga 5.30petang
Yuran: RM10.00
Tempat: Dewan Kuliah B (DKB), Fakulti Kejuruteraan Mekanikal, UiTM Shah Alam.
Peserta: Semua siswa & siswi di seluruh IPTA & IPTS di Negeri Selangor, Negeri Sembilan & Melaka.

sebarang pertanyaan, bolehlah dail nombor ini, Hubungi:
Sdr. Mudzaffar Mansor (019-4800489)
Sdri. Syafiqah Zainoddin (013-5361071)
.:: Maaf, tidak dapat kosisten dalam berblog ::.

7 comments:

syamilsynz said...

wah2..dia dah start dah..bagus2..

Fyzal said...

That's really good conversation between brothers.

maharajaserius said...

waw menarik, masyaallah. komik ni brpotensi memahamkan masyarakat pada mutiara kata Umar alkhattab.

ok je dialog tu..

ZuL-FaQaR said...

Mashallah...

Simbiosis yang mantap antara komik dan pengumuman.

Terbaik !

Ruqaiyah Hmy said...

huhu..best2..

Syed Ahmad Fathi said...

jom pegi skema!!

.:hana radzi:. said...

meninggalkan jejak di sini :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget