Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Wednesday, July 25, 2012

Komik : Susah-Susah

Assalamualaikum, maaf baru update.. tak mau cakap banyak. Anda sudah tau ini adalah komik. Kalau nak baca banyak saya akan ulas dibawah. (jika tak nampak tulisan, bolehlah right click kat gambar tu, dan tekan open in new tab, utk tumbesaran yg sempurna, woha)

ms 1

ms 2

ms 3

Ini adalah komik percubaan saya, sebab sebelum ini tak pernah guna watak lelaki dan perempuan. mungkin agak kontroversi. Tapi mengikut kefahaman Islam saya, rasanya ia tidak ada isu, sebab bagi saya ia adalah syaraie. Apapun, jika ada yang ingin dikomen, silalah komen dibawah. Kalau tak pun email aja kat saya. InsyaAllah, saya berlapang dada untuk menerima teguran dari anda semua.

Ulasan komik~
Susah, susah juga. Matlamat jauh jangan lupa. Matlamat akhirat kita, iaitu mencapai keredhoan Allah. Nak dapat redho Allah, buat kerja tu niatlah kerana Allah, kerana mahu berjaya, dan mengangkat nilai insan dalam diri, lalu untuk memberi khidmat atau manfaat kepada masyarakat. Maka dengan itu kerja-kerja kita tidak terhenti pada mahu kerjaya yang baik sahaja, dan dapat kesenangan dunia sahaja.

Jika benar-benar buat kerana Allah, Ia jadi ibadah, bila jadi ibadah, dapat pahala. Kalau ibadah, buat apa nak tension. Allah kan ada. Buat ajalah yang terbaik untuk Islam. InsyaAllah, Allah beri kejayaan. Jika tidak didunia, diakhirat kita tetap tak rugi. Win-Win situation. huhu :)
(sila tekan ini utk melihat senarai komik sy)
Sebelum tu nak minta maaf sebab lama tak update blog... sekian saja kali ini,


.::WaAllahua'lam::.

9 comments:

jia kreatifelt said...

benar..sy setuju.hidup ini punya pilihn.jadi pilih lah hidup kerana Allah:-)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

buat sendiri. hebat!

Ruqaiyah Hmy said...

nice..pengajaran yg baik..=)
betul, realiti semasa..kdg2 melalui fasa stress dlm klgn pelajar U..huhu..

Anonymous said...

I truly find this a interesting subject. Never looked at this subject in this manner. If you are planning to create more articles relating to this subject, I definitely will be back in the near future!

Mu_hD said...

ana tau..yg perempuan tu asalnya nta.
nta baling pisau, tiba2 ada sorg 'ehem2' ni dtg bg semangat kt nta kan? kantoi di situ. *kidding

.::: mr IQ :::. said...

*maaflah kalau ana amik serius hal ini*
cerita ni takde kaitan langsung dgn ana... kisah ni berlaku di kawasan lain.. dan mmg takde 'ehem2'nye.. itu namanya classmate.. adoi..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mula dengan bismillah.

syathirah said...

sy shuke komik ni.... sy suuuuuuuuke lukisan dan isinya..mesej sampai, tq. genius one.

ChEnTA LiEYza said...

waahh... suka komik nie..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget