Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Tuesday, September 28, 2010

SUATU PEMERGIAN

Kematian adalah satu kepastian


Setiap yang bernyawa pasti merasai kematian. Kematian adalah satu kepastian. Kematian adalah hakikat penciptaan. Namun ada kata-kata dlm sebuah buku (x tau buku siapa) "the chance will knock the door who prepared". Bagi siapa yang bersedia menghadapinya, maka ada peluang baginya untuk syurga.

Friday, September 17, 2010

muqaddimah Kata2 tak Terkata

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokaaatuh....
selamat datang ke blog tak best ni. Tajuk blog ini agak pelik, tapi sebenarnya membawa maksud untuk diri saya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget