Peraturan Membaca (Perhatian)

1. Jgn lalai dari perkara yg perlu diutamakan, atas sebab membaca blog ini.
2. 99.9% blog ini ditulis utk diri sendiri, dan 0.01% tu ditulis utk korang (maksudnya nasihat utk diri sendiri).
3. Jika mahu Copy ape2 disini, sila nyatakan sekali sumbernya. Agar tidak berlaku fitnah.
4. Ada sebagian post perlu di'klik' read more utk meneruskan pembacaan. (tp skrg sy x pakai dah)
5. Jika anda menekan tab komik atau dairi (kat atas tu), anda akan ke link blog yg lain (ke blog diari sy).
6. Jika ada sebarang komen, x setuju, atau cadangan, terhadap post yg sy tulis. Sila nyatakan...
7. Button follow ada kat bhgn kiri blog di bawah..

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA
Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kami MERASAKANNYA
Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA
Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampu BERTAHAN.
Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, maka ILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...
~ABU RIDHWAN~

Friday, November 26, 2010

Hati-Hati Membeli Tali Leher!!




Assalamualaikum...
Disini ada sedikit peringatan buat mereka yang memakai tali leher.. Haritu abang saya, ada beli tali leher. Harganya RM 49. Designnya memang lawa la. Saya pun suka gak tengok design tali leher tu. Tapi bila saya belek-belek tali leher tu, saya terjumpa tag tie tu tertulis 100% silk. Mengikut kamus Dewan otakku, silk ni bermaksud sutera. Maksudnya Sutera 100%!!!

Wednesday, November 24, 2010

Thursday, November 18, 2010

Teori Bekas Kosong

bekas yang kosong


Assalamualaikum. Dah lama tak update blog. Akhirnya dapat jugak curi masa untuk menulis post... huhuhu.. (buat2 sibuk). Kali ini saya ingin menulis benda yang amat berkaitan dengan diri saya. Iaitu Teoti Bekas Kosong. Bunyi cam pelik je kan? Tapi ini teori yang biasa saja.

Sunday, November 7, 2010

Tutorial Link Tab

Hari ini dalam sejarah saya ingin buat post yg berlainan sikit. Ini berikutan ramai yang tanya pasal nak buat tab link tu (3 org je pun). Saya pun terpikir nak buat tutorial. huhuhu. Saya ni masih baru je dlm bidang blog ni. So, kalau rasa tutorial ni tak berguna, maafkanlah saya. huhuhu.

Kalau korang tak paham 'Link Tab' (saya bagi nama sendiri, huhu) tu apa, ia berbentuk seperti ini...(gambar dibawah)

Monday, November 1, 2010

.::Maafkan Aku Kawan::.


Post ini ditujukan khas buat kawan-kawan saya sayangi. Segala teguran sindiran dan tidak berhikmah keluar dari mulut saya, saya harap dimaafkan. Sajak ini telah dibuat apabila seorang kawan saya telah pun sakit hati dengan saya. Jadi saya reka khas untuknya. Dan ia sesuai untuk semua kawan saya yang lain, yang terasa hati dengan saya selama ini. Terimalah... maafkan aku kawan... enjoy..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget